2006 Engeland Zuid

De reis naar Engeland begint routine te worden. Het doel is immers steeds Devon waar onze dochter woont. Vaak bezoeken we eerst familie rond Utrecht en overnachten dan op de camperplaats in Woudrichem en de volgende dag op de gedoogplek in Duinkerken direct aan het strand. De gedoogplek in Duinkerkerken is niet zo geweldig want je hebt best wat lawaai van het industriegebied. Maar het is leuk om een strandwandeling te maken en er staan altijd campers. We steken het Kanaal over met Norfolkline een retour Duinkerken – Dover voor 98 euro. We overnachten in Engeland op de CL van de National Trust in Stourhead (Wiltshire) en maken daar een mooie wandeling, doen de volgende dag nog iets leuks en rijden dan door naar Bideford.

We hebben nu Barrington Court en Montacute House (Somerset)bezocht beiden vlak in de buurt en met een jaarkaart van de National Trust (68 euro voor 2 personen) bezoek je sneller onderweg wat je tegen komt.


Barrington Court heeft een schitterende groententuin met een grote varieteit aan pompoenen.Het grote voordeel van het bezoeken van die huizen is de omgeving. De parkeerplaatsen liggen meestal erg mooi en je kan er dus prima lunchen en ze hebben altijd leaflets met wandelingen in de omgeving. Na het familiebezoek zijn we naar Exmoor National park gegaan. Hier moet je wel erg goed opletten waar je rijdt en je kunt beslist niet zo maar alle straten met de camper ingaan want je loopt geheid vast. Wij bezochten eerst Arlington Court en hebben daar een hele dag voor uitgetrokken.


Arlington heeft een grote collectie koetsen en in de shop/informatie staat een ‘Bat-cam’. Een vleermuiscamera. ’s Zomers kan je er rijtuigtoertjes maken. Bij het wandelen om het landgoed liepen we verkeerd en kregen we een een bui op de kop die niet meer ophield. Drijfnat weer bij de camper. We hebben gelukkig haakjes in de douche waar de jassen kunnen drogen. Overnacht op CL aan de kruising van de B3224 en B3223 West Ley Farm Exford op een groot weiland met uizicht over de heuvels en de donkere luchten boven Exmoor. De volgende dag naar Dunster Castle, een oud romantisch kasteel met een mooi interieur en een mooie subtropische tuin.


Je kan er ook een leuke wandeling maken langs de rivier vanaf de Molen. Overnacht op de CL van de rugby club van Minehead : de Babarians. We hebben hier drie nachten gestaan. Vanuit Minehead vertrekt een stoomtrein naar Bishops Lydeard.


Je bent er een dag zoet mee als je onderweg uitstapt op de stationnetjes. Erg leuk om te doen. Vanuit Minehead kan je ook een stuk van het kustpad lopen. Wij kozen voor een wandeling naar een oude kapel.

Omdat we nog wat van de kust wilden zien namen we de B3191 en dat is dan zo’n weg die vreselijk smal wordt. Het was zondag en bank holiday, dus druk op de weg. We moesten geregeld gebruik maken van de passeerplekken. ’s Avonds kwamen we bij toeval terecht op een CL in Lower Roadwater (valt onder Williton): Lowood postcode TA23 0RQ.


Een prachtige plek in de Brendon Hills en een prima uitvalplek voor schitterende wandelingen. Het grappige was dat we de stoomtrein tijdens onze wandelingen steeds konden horen en af en toe zien gaan. Prachtige vergezichten richting zee en Minehead waren de beloning na behoorlijk steile klimmingen.

Na drie nachten richting Glastonbury. We kwamen vlak voor de stad in een gigantische file terecht en hebben onze plannen gewijzigd richting Zuidkust. De laatste 8 km even niet op gelet en op advies van TOMTOM weer op een veel te smalle weg gekomen. We moesten wel verder, keren was er niet bij. Dus weer wat krassen op de camper erbij. Doel Cideock. Wij waren al eerder op de CL Doghouse Farm (valt onder Bridport) in Cideock geweest. Vanuit deze ruime CL loopt je zo naar het kustpad.


Een leuke wandeling is omhoog naar het kustpad, dalen via Seatown en weer omhoog naar de Golden Cap. Tijdens de hele wandeling zie je nog de camper op de CL.

Vervolgens een grote rit via de M3 naar Kent. Overnacht op een CL aan Bewlwater, een groot stuwmeer. De boomgaard van de Chessons Farm, Wards Lane Wardhurst TN5 6HP was een mooi plek en heerlijk stil. Van daaruit Scotney Castle bezocht. Een fotogeniek kasteel (grotendeels ruine).


Vanuit hier een wandeling van drie uur in de omgeving gemaakt met zicht op de oude hoptorens die gebruikt werden om de hop te drogen.


De volgende dag een bezoekje aan Bateman’s en de schitterende tuinen van Sissinghurst.


Overweldigend hoeveel prachtige bloemen hier staan. Overnachten op een CL in Tenderden: Little Halden Place TN30 6UL. Je schrikt als je aan komt rijden maar de plek waar je moet staan ziet er goed uit met mooi uitzicht, in de verte, op de kerktoren van Tenderden. Het is inmiddels barre slecht weer en de camper staat te schudden op zijn wielen.

Door naar Canterbury. We wilden nu eindelijk de cathedraal wel een zien en die is ook echt de moeite waard. Meerdere kerken in een kerk. We parkeerden op de P en R aan de New Dover Road. Kaartje kost slechts 2 pond voor 24 uur en gratis vervoer naar de stad. Dus hebben we op de speciale camperplaats (als je binnen rijdt links op de parkeerplaats) ook overnacht. Water en stort aanwezig.

Naar het noordelijk punt van Kent gereden. Margate en Ramsgate. Niet veel aan. Meer naar beneden ligt Sandwich. Wel een leuke plaats om even te stoppen. Wandelpad naar de kust en ligt aan het nationale fietspad no.1. Wij hebben een CL gevonden in Sholden vlak bij Deal en hebben vandaaruit een stuk richting Dover gefietst. De laatste dag wilde ik perse een wandeling maken op de White cliffs of Dover. In Deal was het warm en helder maar bij de cliffen dichte mist. We parkeerden in St. Margaret’s Bay. De parkeerplaats ligt direct aan de zee. Mooie plek en van hier uit kan je wandelen naar de vuurtoren van de NT en dan door naar Dover. In de mistheeft het een aparte bekoring en wij vonden het een heerlijke afsluiting van onze vakantie.

Over marianne

73 jaar. Ging graag samen met mijn man met de camper op stap. Vind het leuk om te fotograferen tijdens die reizen. Ben graag buiten voor nordiccen en fietsen. Ik lees en bridge graag. Daarnaast zit ik heel wat uurtjes achter de computer. vanaf mei 2020 ga ik helaas, ivm overlijden van mijn man, alleen op stap of met solo groepsreizen.
Dit bericht werd geplaatst in 2006 Engeland Zuid. Bookmark de permalink .