6 weken met de camper door engeland

Klik op de vet gedrukte woorden en u wordt doorgelinkt voor meer info.

 Reisverslag Engeland. Onze eerste grote reis met de spiksplinternieuwe camper Knaus Sun Ti. We moeten eerst met de auto naar Duitsland om de camper op te halen die nog een half jaar bij de dealer staat ivm met de BPM. Daarna op naar de camperplaats in Nordhorn waar we water kunnen tanken. Het was mooi weer en de camperaars lopen buiten rond op zoek naar een praatje. Het is hier altijd druk en gezellig. De volgende dag rijden we verder door Duitsland naar Belgie. Onderweg besloten om naar Hamoir te gaan waar een rustig gelegen camperplaats aan de Ourthe zou zijn. De plek was verdwenen maar we konden wel bij de sportvelden staan, ook langs de Ourthe. Op de een of andere manier heeft deze plek geen fijne sfeer. Stukje gefietst langs de Ourthe en ’s avonds de andere kant op gewandeld. Mooi riviertje, nog zeer authentiek. De volgende dag door naar Calais en naar Cap Blanc Nez, we sluiten ons aan bij de camperaars die er al staan. (note in 2007: deze gedoogplek is niet meer toegankelijk voor campers) Met het snuitje naar de zee en ook hier weer volop aanspraak met Belgen en Nederlanders. 01 mei Na het ontbijt en wat aantutten een mooie wandeling langs de kust gemaakt. Later in de middag een ritje in de omgeving en en toen doorgereden naar een parkeerplaats naast de inscheping van de ferry. Hier konden we wel blijven staan totdat onze boot (2.20 uur) zou vertrekken. Om 12.45 uur die kant opgegaan en we konden een boot vroeger mee. Aan de overkant de camper geparkeerd op een brug bij de haven. Er stond al een andere camper maar het bleek geen beste plek. Enorm veel lawaai van aan en af rijdende vrachtwagens die naar de ferry reden.

De volgende dag zagen we dat als we iets waren doorgereden we bij de Boulevard waren geweest en misschien hadden we daar ook wel een plekje gevonden. 03 mei We rijden naar Rye. Leuk plaatsje en nu blijkt hoe makkelijk het is om in een niet te grote camper te rijden. We vinden zonder al te veel moeite een parkeerplek en wandelen op ons gemak door Rye.


Wanneer we verder rijden blijkt het enorm druk op de wegen te zijn geworden. Veel, heel veel motorrijders en ik word er zenuwachtig van. Even verder op moeten we keren en terugrijden want de weg wordt afgesloten ivm een ernstig ongeluk waar een motorrijder bij betrokken is. We moeten nu binnendoor en rijden op smalle wegen, het wordt stressend. We doen ons uiterste best toch vooral meer links te houden maar even later rijden we toch met de spiegel tegen een tegenligger. Door de reactie om naar links te sturen schuren we tegen de scherpe takken van de heggen. Grote schrik maar de schade valt mee. Er zitten wel krassen op de camper maar er zullen er wel meer bijkomen. We rijden naar Bodiam Castle.

Een vervallen kasteel dat op een mooie plek ligt. We genieten van de zon en de omgeving. Het wordt al laat en we besluiten een CL te zoeken.Vanwege de drukte op de weg lukt het niet om de oprit in te rijden en dus gaan we door naar een camping bij Battle. Normanhurst Court. Heerlijk rustig en vreselijk mooi. Het lijkt wel een kasteelpark.

We besluiten ter plekke dat we hier twee nachten blijven om even bij te komen van het gestress vandaag. Een goede raad: Ga niet rijden op de Engelse feestdagen!! Rustdag. Na de camper weer helemaal op orde te hebben gebracht pakken we de Nordic Walking stokken en lopen van de camping via een mooie route, dwars door de velden naar het aardige plaatsje Battle.

Dit bevalt ons prima, meer dan 5 campers of caravans mogen op een CL niet staan. We hopen veel van de CL’s gebruik te kunnen maken. Vanaf onze plek maken we een wandeling door de heuvels naar de zee.

6 mei Voor vertrek weer naar de zee gelopen. Het links rijden met de camper gaat al veel beter. We willen door Dartmoor rijden en stoppen bij Park Estate van NT. Prachtig park, mooie wandeling en lekkere lunch op de parkeerplaats.

Wat zouden we hier graag willen blijven staan voor een overnachting. Maar het is verboden. De weg door Dartmoor naar Okehampton wordt af en toe heel smal. Als we een tegenligger krijgen, stoppen we en laten de auto eerst passeren. Overnachting op CL in Okehampton. Vrijdag naar onze dochter in Littleham. Geen geschikt CL in de buurt dus kiezen voor een camping: Stuart Farm in Horncross.

De camping heeft een prachtig uitzicht en het was koud maar mooi helder en zonnig weer zodat we de kust van Wales konden zien liggen.

7 mei ’s Middag kregen we de kleinkinderen op bezoek en zijn we met hen via het steile pad van de camping naar de zee gelopen. Heel gezellig om samen met de kleintjes daar wat rond te kijken.

8 mei Met Femke en de kinderen naar Hartland Quai en Hartland Point. Mooie plekken!

9 mei Clovelly laten we liggen dat hebben we al eens gezien. Via Bude naar camping Trewethett Farm tussen Boscastle en Tintagel. Weer een schitterende camping direct aan zee en het kustpad. In harde wind, maar strak blauwe lucht, lopen we naar Tintagel en de ruïne van het vermeende kasteel van King Arthur. De kust is schitterend.

10 mei Nu met de camper naar Tintagel om het stadje te bekijken en ‘het oude postkantoor’.

Zeer schilderachtig. Nu ook nog lekker rustig maar te zien aan het aantal parkeerplaatsen is het hier zomers heel druk. We bezoeken vandaag St Yves en Levant Steam Engine. Weer zo’n plek waarvan je denkt ‘ik blijf hier gewoon staan met de camper’. Maar de verbodsborden weerhouden ons.

11 mei Cape Cornwall. Een prachtplek en veel mooier dan het toeristische Lands End.

Portcuno met een prachtig uitzicht over de baai. Het Minack openlucht theater moet ’s zomers wel een fantastisch decor vormen.

Dan de Merry Maidens: in deze steencirkel uit de Bronstijd ziet men 19 meisjes, die naar het verluidt versteenden, omdat ze op zondag gingen dansen. Wij genieten iedere keer weer van dit soort plekken. Rust, ruimte, prachtig licht aan het einde van een heldere dag. Je fantasie gaat hier vanzelf wel met je op de loop. Je ziet de meisjes dansen. We overnachten op een kleine camping waar we toevallig langs rijden.

12 mei We gaan eerst naar St. Michael’s Mount. We zouden er met een bootje heen moeten vanwege hoogwater. De kosten voor boot en entree worden ons te hoog. We rijden verder naar Trengwainton en Gardens.

De tuinen zijn schitterend. De rododendron en de azalea’s staan in volle bloei. En er staan zoveel soorten! ’s Middags rijden we naar Cornish Engines.

Vrijdag 13 mei We benutten ons jaarlidmaatschap van de National Trust volop en bekijken wat we onderweg tegenkomen. Weer op weg naar Bideford om het weekend door te brengen komen we langs Lanhydrock Castle, de tuinen met taxussen en buxushaagjes.

Na het weekend in Bideford zijn we weer twee dagen kwijt om de dealer op te zoeken. Weer lekkage.

dinsdag en woensdag 18 mei. We overnachten twee keer op de CL van Stourhead. Op vertoon van je National Trust kaart of van je the Caravanclub kaart mag je hier overnachten. Er staan trouwens ook campers op de parkeerplaats die nacht. Stourhead is een van de mooiste voorbeelden van de 18de eeuwse tuinarchitectuur. Tunnels, hoogteverschillen, prachtige doorkijkjes, water, bruggen, tempels, rododendrons, azalea’s, een kerk, het is er allemaal en teveel voor een keer. We zullen hier op weg naar onze dochter nog vaker overnachten en lekker wandelen in de tuinen en de omgeving. Echt een aanrader!

19 mei Voor vandaag staat de rit naar Oxford op het programma. We kiezen voor de grote Park en Ride parkeerplaats aan de buitenrand van de plaats en laten ons comfortabel met de dubbeldekker naar het centrum brengen. Oxford is erg leuk om door te lopen. Veel te zien.

Onze Capitool reisgids komt weer goed van pas voor de stadswandeling. We overnachten op een camping en krijgen voor het eerst ‘vol’ te horen. Maar een voor ons geimproviseerd plekje bevalt ons ook goed. Door Cotswold Voor vandaag de route naar Wales op het programma. We volgen route18 uit de Kosmos Reisgids ‘on the road Engeland’ Eerst langs het landelijk gelegen Woodstock met mooie
oude zacht gekleurde huizen en dan naar Chipping Norton met zijn zeer brede straat waar vroeger de markt gehouden werd. In deze plaats zijn 5 dingen de moeite waard: De oude textielweverij, de markt, de kerk, een zeer oude winkel en de markt.

Tussen beide plaatsen liggen veel mooie Cotswolddorpen. We overnachten ergens in de weilanden. Geen bus om te betalen en er komt ook niemand langs. Erg verlaten maar een mooie zonsondergang.

Noord Wales We bezoeken Chirk Castle en de Pontcysyllte bij Llangollen.

Het kanaal loopt daar verder over een 300 meter hoog Aquaduct. Naast het kasteel is een mooie camping van de the Caravanclub en we nemen het er maar eens van. We staan hier twee nachten en genieten van de luxe camping. We kunnen lopend nog een keer naar de mooie tuinen van het kasteel en de andere kant op naar het kanaal.

In de reisboeken wordt Bodnant Garden niet genoemd. Onbegrijpelijk de tuinen zijn overweldigend mooi. Veel hoogteverschillen. Hier ben je echt niet zomaar rond, je kan er wel een dag voor uitrekken.

Conway is een mooie historische stad. Een indrukwekkend kasteel met een mooie hangbrug.

We wandelen over de prachtige stadmuren en door de plaats weer naar de kade. De fish en chips smaken hier prima. Noord Wales is mooi, we maken een rondrit langs de kust naar Holyhead en via het nationaal park en Betws-Y-Goed (met een overnachting) weer terug naar de CL van een vriendelijke oude heer in Ty’n y Groes.

Verder naar het Lake-district

Hadrians Wall: Housesteads fort

Weer zo’n mooie tuin: Ros Castle

Holy Island

Rivaulx

Fountain Abbey

De stadsomroeper van York

Puffin of Papegaaiduiker

TERUG NAAR HOME

Over marianne

73 jaar. Ging graag samen met mijn man met de camper op stap. Vind het leuk om te fotograferen tijdens die reizen. Ben graag buiten voor nordiccen en fietsen. Ik lees en bridge graag. Daarnaast zit ik heel wat uurtjes achter de computer. vanaf mei 2020 ga ik helaas, ivm overlijden van mijn man, alleen op stap of met solo groepsreizen.
Dit bericht werd geplaatst in 2006 Engeland. Bookmark de permalink .