Zuid Noorwegen

30 juni 2018 om half twee vertrokken en overnacht in het ons wel bekende Kaltenkirchen. De volgende dag gereden naar de Camperplaats Storkesøen Ribe. Leuke fietstocht gemaakt langs de kust. Bijzonder om te zien was het pad door het wad, aangegeven door bomen.

img_8119

De fietstocht eindigde in het mooie oude Ribe op 4 km afstand van de cp.

IMG_3574

2 juli gereden naar Esbjerg en een kijkje genomen in de haven. Verder gereden langs de kust en gestop bij vier enorme beelden van mensen die over zee uitkeken.

IMG_7981

Voorbij Esbjerg zie je langs de kustweg prachtige huizen, smullen voor ons want wij houden van die strakke Deense architectuur. Gereden over de landtong die begint bij Nymindenkap. Wij dachten aan twee kanten water te zien maar dat klopt niet. Je rijdt door een duingebied met veel vakantiehuizen, niet zo interessant. Overnacht op een super stille cp in Ulfborg na eerst nog een strandwandeling te hebben gemaakt op een prachtig strand. Aan weerskanten mooi!

3 juli naar Kvissel dicht bij Frederikshavn waar we de volgende dag de boot naar Oslo nemen. Onderweg een bezoek gebracht aan het Voergaard Slot een renaissance kasteel.

fullsizeoutput_620

Bezoek alleen mogelijk met een  begeleide rondleiding. In het Deens omdat er twee Deense gasten waren. Er was ook een Duitse familie en de gids sprak ook Duits maar de uitleg alleen in het Deens. Voor de derde keer een super overtocht met strakblauwe lucht dus de hele vaart van tien uur buiten gezeten. We moesten wel de schaduw opzoek zo heet was de zon. We kwamen aan om half zeven in Oslo waar het nog 28 graden was en zijn doorgereden naar Holmskollen voor een overnachting. Om negen uur toen het iets koeler was een wandelingetje gemaakt rond het meertje dat aan de overkant ligt. Je kan er ook zwemmen.

We hebben besloten met deze hitte niet Oslo in te gaan en morgen rijden we naar Rjukan.

Prima overnachting gehad, lekker rustig. Kijkje genomen bij de skischans van Holmkollen.

IMG_7999.JPG

Destijds aangelegd voor de Olympische spelen. Wat ziet dat er enorm uit als je ervoor staat. Zo hoog maar ook veel smaller als gedacht. Je mag deze skischans op, je moet wel veel trappen willen lopen.

Rjukan hebben we niet gehaald die dag. Heel optimistisch dachten we nog wel even een mooi weggetje langs een fjord te kunnen meenemen (langs Gulstrud). We waren even vergeten hoeveel tijd dat kost in Noorwegen. Overigens ook geen aanrader. Zo kwamen we weer in Notodden uit. En daar staat een kraam met overheerlijk Thais eten! Mocht je er ooit komen, bestel nummer 20! Bloedheet in Notodden.

6 juli Vorig jaar waren we ook in Notodden en zijn toen op de fiets naar de staafkerk van Heddal gegaan. Een van de mooiste in Noorwegen. Nu toch weer even gestopt en omdat de kerk zo mooi is weer een foto.

fullsizeoutput_5ec

Daarna via de E134 en dan doorrijden tot Sauland en daar de 12 nemen over Tuddal. Aan het eind een prachtig uitzicht op de Gaustatoppen.

fullsizeoutput_5ef.jpeg

Wandeling naar de toppen is de nummer 1 van Noorwegen.

Overnacht op de cp van Rjukan om de volgende dag naar de toeristeninfo te gaan voor inlichtingen. Helaas de kelders van de fabriek waren gesloten, er was met de renovatie asbest gevonden.

IMG_8031

Boven zit het Industrial Workers museum (een overzicht vanaf 1900) en krijg je ook informatie over de rol van het zwaar water in de oorlog. (Is verfilmd: The Heavy water war). Op de cp geen voorzieningen maar die vind je 4 km verderop. Zie Campercontact

Nog even leuk om te vertellen. Rjukan ligt 6 maanden per jaar in de schaduw. Nu zijn er op de helling gigantische spiegelwanden gezet die draaibaar zijn en het zonlicht weerkaatsen naar het grote plein in het dorp en zo, als er zon is, dan ook zon op het plein.

Na ons bezoek aan het museum vinden we verderop een mooie plek ( CC 27532) op 930 meter hoogte. Het was erg warm en het besluit om op dit plekje aan het Møsvatnet te blijven was gauw genomen. Volop zon maar lekkere temperatuur vanwege een verkoelende wind van het meer. Een middagje bijkomen.

Ons mooie plekje bij de Møsvassdammen verlaten. Bij deze dam staat een bord over het culturele industrieele erfgoed van deze streek.

img_8185

8 juli. We willen naar Dalen vandaag en rijden een mooie weg naar Amos. Oa door Rauland. Je denkt een dorp te zien maar het zijn allemaal vakantiehuisjes denk ik.

Precies op tijd een geweldig plekje om koffie te drinken. Koffie drinken betekent ook op ons gemak genieten van het uitzicht, even een boekje pakken, even niets doen.

img_8188

Dan maken we door de E134 en de 45 te nemen een korte omweg om te kijken bij het kerkje in Eidsborg.

IMG_8074

In Dalen naar de aanlegsteiger voor de Telemark boten gereden waar we misschien konden blijven maar het was er bloedheet en totaal geen schaduw. Gauw verder. Te laat een lunchplek gevonden aan de weg richting Vrådal. Prima plek onder de naaldbomen en er zeker twee uur gebleven. Schaduw is kostbaar bij deze hitte. Vandaag weer 30 graden. De cp van genoemde plaats was nog heter dan in Dalen en dus weer door gereden, naar Kviteseid. Mooi gedoog plekje aan het meer en schaduw van een berkenboom. Al met al nog niets gezien van het Telemark kanaal. De weg die we reden loopt veel hoger en op dit stuk geen weg langs het kanaal. We hebben weer heel wat haarspeldbochten gereden vandaag.

Herfst op 9 juli

img_8222

De weg van Kviseseid naar de Hogga sluizen bij Lunde, je hebt er je handen vol aan. Het is 45 km vol bochten, op en en neer, en vooral smal erg smal. Er zijn wel passeervakken maar je komt natuurlijk net een camper tegen als dat vak er niet is en naast de weg een helling. Dan steeds kijken in de rechter spiegel of je nog een millimeter naar rechts kan, uiteindeljk linker spiegel inklappen en heel langzaam passeren. gelukkig zijn de wegen niet al te druk en gebeurt het niet zo vaak. Best inspannend rijden.

En het leek wel herfst onderweg. Het is hier zo lang erg warm en droog geweest dat de bomen hun blad al verliezen en verkleuren. Vooral de berken. We stoppen bij de Hoggasluser Bobilcamp aan het Telemark kanaal. En opeens regen!

Maar om 22.00 uur weer de zon.

img_8237

10-07-18 Het is een heerlijk plekje bij de Hoggasluser, een extra dag gebleven. Gelopen en gefietst en bootjes gekeken. De mensen in de kano’s tillen de boot uit het water en brengen ze voorbij de sluis. Dat lukt natuurlijk niet met de toeristenboten. Die gaan door de smalle sluis. Bij de sluis hangt een timetable zodat je weet wanneer de boten komen. Ook handig om te bepalen op welke tijd je het beste in Vrangfoss kan gaan kijken.

IMG_8113

12-07 ons heerlijk plekje weer verlaten om naar de Vrangfoss sluizen te rijden. Toch wel de meest spectaculaire sluizen. Vijf keer in de sluis voor de boot weer verder kan gaan.

img_8358

Al met al waren we er drie uur zoet met kijken, rondlopen en lunchen. Het Telemarken kanaal is nog niet zo makkelijk te ontdekken. De sluizen verbinden eigenlijk een aantal meren. Het is dus niet zo dat je langs het kanaal kunt rijden. Verder gereden en overnacht in Langesund.

Een leuke plaats, in de zomer elke avond een openlucht concert, dat was nog niet zo’n probleem want dat stopt om half twaalf maar daarna gingen feestvierders op de boten door tot half vier!

img_8368

13-07 Met een temperatuur van 20 graden om half acht wakker. Na ontbijt door het plaatsje gekuierd en weer verder gereden naar Kragerø.

Zeer toeristisch en met 28 graden en veel volk voor ons niet aantrekkelijk. Later op de dag komen we in Froland, het rommelt in de lucht en het begint te regenen. De temperatuur klapt naar beneden en met 18 graden staan we nu op een super natuurpark in the middle of nowhere. Heerlijk! Koel en stil.

14-07 op bezoek bij kennissen die Nederland hebben verlaten en nu in Noorwegen, Mykland, wonen. De Noorse Overheid stimuleert mensen te komen wonen in de kleine dorpen. Maar je moet het maar willen, ver overal vandaan, in de winter moeilijk en het leven is duur. Daar staat tegenover: wonen in een mooie natuur, veel ruimte, gezonde lucht en stilte. De rit erheen is mooi. Mooie boerderijen.

img_8411

Overnacht op camping in Dølemo

15-07. De 41 verder gereden, weer naar Dalen. Mooie weg, vooral de laatste 10 km. Steile wanden rijzen op uit het meer. Jammer genoeg veel sparren die je het uitzicht belemmeren. Hotel Dalen, wereldberoemd in Noorwegen. Het hotel ligt prachtig. Aan de achterzijde een mooie tuin met heerlijk uitzicht. Binnen moet je even gaan kijken. Ziet er nog helemaal uit als in de oude tijd. Bijna feodaal.

In Dalen via de 45 doorgestoken naar weg 9:  het Setesdal. Overnacht op de Flatelandcamping waar we een mooi plekje aan de rivier hadden onder de sparrenbomen. Deed ons sterk denken aan Canada. Zondag rustdag op de camping. Nou ja, de was gedaan.

16 juli. We gaan eerst een kijkje nemen bij de Rygnestadtunet. Een boerderij tot 1917 in gebruik en alle gebouwen op hun oorspronkelijke plek. De boerderij werd opgericht rond 1590. Een van de meest bijzondere openluchtmusea van Noorwegen, we kwamen er later nog meer tegen. Deze ligt heel rustig en mooi.

Verder naar beneden via Valle. Valle ligt onder een granietwand, een el dorado voor rotsklimmers. We nemen een kijkje bij de Setesdal huisvlijt winkel. Prachtige dingen. Mooie dekens en mooie truien.

Verder door het dal langs de zilversmeden en glasblazers. Allemaal mooie spullen maar duur. We informeren bij de mineraalmijnen maar besluiten niet naar binnen te gaan omdat het een museum blijkt te zijn en geen mijn. De camperplaats die ligt bij dat mineralen museum (eigenlijk een pretpark) bevalt ons niet, we rijden een stukje terug naar de camping in Hornnes. Het is drie uur en weer bloedheet (30 graden). De warmte speelt ons parten en we genieten op deze schaduwrijke camping van een lekker plekje onder de bomen met uitzicht op het fjord. Weldadig.

17 juli Onderweg zien we een bosbrand op de helling. Volgens ons net ontstaan. Veel mensen blijven kijken, niets voor ons. Mooi doorrijden. We rijden het Setesdal uit en zoeken dan bij Kristiansand de afslag naar de Noorzeekustweg. Het stuk naar Mandal is wonderschoon. Kleine eilandjes in het fjord. Kiekjes maken lukt niet, de weg is smal en stoppen kan echt niet.

In Mandal lopen we even rond en aan het eind van de haven kopen we verse vis in een mooie viswinkel. We hebben genoten van het eten ‘s avonds. Zalm met gebakken morene aardappeltjes. De vis en de aardappeltjes waren subliem.

img_8461

Na Mandal verder gereden naar de Lindenes vuurtoren. Hier overnacht op een stoffige cp, maar de  plek is echt geweldig. En het mooist in het avondlicht.

fullsizeoutput_5fc

’s Avonds na sluitingstijd mag je gratis naar de vuurtoren.

fullsizeoutput_5ff.jpeg

Verder langs de kustweg. We hebben moeite om de juiste weg te vinden en komen tot 2 keer toe op een gravelweg uit en daar hebben we geen zin in. Dan maar de 43 genomen en dat is ook een mooie weg. We overnachten in Feda, een geweldig mooi dorp, we staan in het haventje met mooi uitzicht op het fjord.

img_8494

Op het kerkhof bij de kerk veel oorlogsgraven. De kerkdeur staat open.

19 juli We blijven de kustweg nr 44 volgen. We rijden nu in rotsgebied. Veel bochtjes draaien en af en toe wel erg smal. Twee keer achteruit moeten rijden om een andere camper te laten passeren.

fullsizeoutput_601

Op bovenstaande foto uitzicht op de smalle weg langs het fjord en ook hier goed te zien hoe zwaar de natuur het heeft met de aanhoudende warmte. Onder de rots rechts ligt Helleren.

IMG_8504

Het uitzicht wordt steeds mooier. We nemen de tijd en stoppen waar dat kan.

IMG_8365

Overnachten op een Rasteplass (parkeerplaats) bij Egersund. Mooi plekje om te overnachten.

IMG_8509.jpg

20 juli. In Egersund even rond gekeken. Bij terugkomst bij de camper zien we dat we een bekeuring hebben gekregen op de te betalen parkeerplaats.We hadden met de camper twee plekken in gebruik en dat mag niet.

De weg geeft nu geen enkel probleem meer. De hoge rotsen worden steeds lager en even later rijden we door een een heel licht glooiend gebied. Het meest vruchtbare gebied van Noorwegen. Leuk om even te kijken bij de vuurtoren van Brusand. Je kan hier een wandeling maken langs de kust.

img_8521

Het lichthuis is geïntegreerd met het woonhuis. We rijden nu door weidegebieden, zien veel koeien. Een totaal ander landschap.

Overnachten op de strandcamping Ølberg. Een wereld van verschil met onze andere overnachtingsplekken. Ligt mooi voor strandliefhebbers maar niet voor ons. Als we dan toch op een dure camping gaan staan wil ik ook goed sanitair en dat was onder de maat.

De kustweg is klaar, onder Stavanger door nemen we nu de 13, de weg naar het Lysefjord (preikestolen). Op de ferry van Lauvvik naar Oanes kunnen we het fjord inkijken. Meteen na de overtocht ligt een mooie parkeerplaats waar je prima kan overnachten. Wij lunchen daar en rijden verder naar Tau. Een camperplaats in de haven met maar een paar plekjes. Plek vol maar het lukt ons met behulp van vriendelijke Nederlanders toch de camper kwijt te raken. Zij vertelden ons ook dat er een foodfestival in Stavanger is. Dus snel de fietsen pakken en naar de ferryhaven (7 min) . De boot gaat om de drie kwartier. Enorm druk in het havengebied. Overal food kraampjes. Dure hapjes!

Wij lopen even wat verder naar de oude volksbuurt met zijn hagelwitte huisjes. Mooie, goed gerenoveerde wijk, een aanrader.

img_8535

Tau is een prima vertrekpunt om Stavanger te bezoeken. De ferry doet er drie kwartier over en kost voor senioren 30 kronen enkele reis.

Zondag, rustdag, we blijven nog een nachtje in Tau. En gaan opnieuw naar Stavanger. Bezoeken het blikjesmuseum, voor de sardines. En fietsen naar de ØvreHolmegate met zijn gekleurde panden. Stavanger is de moeite van een bezoek waard, aardige stad en toen wij er waren lag er geen cruise schip in de haven. Dan is de stad wel leuker denk ik.

 

img_8566

23 juli stukje terugrijden naar Solbakk voor prehistorische rotstekeningen.

Dan de 13 volgen of wel de Ryfylke veien tot Erfjord. Een mooie prima te rijden weg met veel bochten, stijgen en dalen. Er zit een nauw stuk tussen. In Erfjord een fijne plek waar we om half drie stoppen en blijven voor de nacht. Zonder campercontact hadden we dit plekje nooit gevonden en of de bewoners naast deze plek blij zijn met de campers?

IMG_4474

24 juli Rørdal Leuke dag vandaag, bewolkt en 22 graden. Mooie uitzichten

IMG_8583.jpg

en een erg leuk bezoek aan Kolbeinstveit museum.

Vanaf de parkeerplaats loopt een voetpad langs de oude boerderij en de watermolen

img_8600

en dan verder naar de nieuwe boerderij uit 1860. De jongeman die ons rond leidde wist zoveel te vertellen. Leuke anekdotes uit vroege tijden.

img_8597

De champignonvorm van de palen van het voorraad gebouw (ook gebruikt om te slapen) is om ratten en muizen tegen te houden.

img_8598.jpg

Bovenstaande schuur was destijds revolutionair. Onderin het vee en boven in het hooi. Kon door een luik naar beneden worden gegooid.

Verder naar Rørdal voor het staafkerkje, van buiten niet zo bijzonder en van binnen een juweeltje. Donker binnen, slecht om foto’s te maken.

Rørdal beviel ons wel, leuke camping en daar overnacht.

25 juli De volgende ochtend duiken we meteen een 11 km lange tunnel in, gelukkig goed verlicht want onze linker koplamp is kapot. De weg naar Odda moet erg mooi zijn, helaas minder goed zicht maar ook dat heeft iets. We komen langs een waterval in Skare. Veel drukte en weinig parkeerplaats, een onveilige situatie.

IMG_8317

In Odda een garage opgezocht en meteen vriendelijk geholpen. In Odda verlaten we de 13 en nemen we 551 naar het schiereiland.

Ook hier een prachtige waterval, een grote sluier.

fullsizeoutput_607.jpeg

In Rosendal overnachten we op de dure camperplaats maar de cp ligt wel mooi. Om 20.00 vaart een cruiseboot van TUI de haven binnen. Tot 02.00 partytime en je hoort alleen dat akelige boem boem van de bassen. Niet iedereen hoor, mijn man sliep heerlijk.

IMG_8337

26 juli Ringøy

Rosendal heeft een heus kasteel, nou ja wij zouden het een landhuis noemen. Vroeg in de ochtend wandelen we er naar toe en genieten van de frisse ochtendlucht en de prachtige tuinen.

IMG_8659

Verder het eiland rond via de 48 en de ferry van Utåker naar Skånevik en komen zo weer op de 13 onder Odda uit. Het schiereiland heeft zeer gevarieerde natuur.

De weg van Odda rijden we opnieuw en nu met mooi weer. Nu kunnen we wel de gletsjers zien liggen. Lange tocht vandaag. We overnachten op camping Ringøy.  Ligt voor de Hardangerbrua.

27 juli. Voor vandaag stond de rit naar Bergen op het programma maar het wordt vandaag en morgen 32 graden en dan wil je niet in een stad zijn. Dus rijden we een paar km terug om de ferry van Kingsarvik naar Utne te nemen en om half elf neer te strijken op de mooi gelegen Lothe camping. Links de camperplaats en rechts een openbare plaats met gras en een strandje.

img_8701

28 juli warm en stormachtig. We blijven op plek. Min of meer tegen onze zin. Morgen lekker weer verder. Maak nog wel een wandelingetje vanaf de camperplaats omhoog, als maar rechts aan houden en je komt weer uit op de rustige weg. Net leuk om te doen.

29 juli De hele nacht regen en bij opstaan weer zon. Leuke bijkomstigheid van de regen waren de watervallen aan de overkant. Gisteren niet een en na de regen wel zes. Ik kan het wel blijven schrijven maar ook deze weg is weer erg mooi. Bij Jondal willen we de weg naar de gletsjer nemen (Fv105)maar dom dom dom, eenmaal op weg zien we dat we te weinig diesel hebben. Ik vond het niet zo erg want de weg erheen is wel erg smal. Toch rijdt de bus ook naar boven. We nemen bij Jonland de ferry richting Bergen .

IMG_8368

Onderweg kijken en lopen we een tijdje rond bij de waterval van Nordheimsund.

img_8743

Het aardige van deze waterval is dat je er achter langs kan lopen. Plek voor vannacht is een gedoogplek in het haventje van Årland: een super plekje. Niet ver van Bergen.

30 juli. We hoeven niet ver te rijden naar de bobilparkering Slettenbak en de tram voor de deur! Ideaal voor een bezoek aan de stad. Maar wat een drukte in de stad. Er liggen 4 grote cruise schepen in de haven, elk goed voor 2000 passagiers. Het oude gedeelte van de stad is eigenlijk een replica.

img_8793

De houten buurt is afgebrand en weer opgebouwd in 1950. Dat wetende maakt het minder leuk. Dan al die groepen, de straatjes zijn nauw en zelfs als jij helemaal rechts tegen de muur loopt, lopen ze het liefst door je heen. Ook hier veel Japanners. Alle grote mooie steden lijken last te hebben van teveel toeristen.

31 juli. Regen vandaag bij het opstaan en het bleef de hele dag regenen. Wij zoeken weg no 7 weer op en dat valt niet mee vanaf onze cp Slettenbak. Voor een stuk rijden wij dezelfde weg die wij reden naar Bergen. Bij Årland stoppen we op de plek waar we overnacht hebben en kopen bij de Spar een lekker gegrild kippetje en hebben we een heerlijke lunch.

IMG_4272

We krijgen op deze dag enorm veel regen over ons heen, bij gebrek aan een goede camperplek aan de 7 tot de brug Hardanger, besluiten we door te rijden naar Ulvik. Een plaats aan het fjord en prachtig gelegen. Bij Grandvin richting Voss en dan rechts de 572 naar Ulvik. Een aanrader! En Ulvik ligt meer dan prachtig.

De regen klettert op ons dank en de grijze luchten boven het fjord geven iets mystieks. Overnachten op een parkeerplek naast een Spaanse camper en een touringbus. De volgende ochtend weer zon.

IMG_8827

01-08 Na rond kuieren in het zo mooi gelegen Ulvik en het kerkje te hebben bekeken rijden we langs het fjord naar de Hardangerbrua. Vanuit deze richting heb je een schitterd zicht op de brug. Vlak na het stukje tunnel ligt een parkeerplaats en vandaar kan je lopen naar de voet van de brug. Hadden we vorig jaar al gedaan maar ik wilde nog een keer. Ben echt geïmponeerd door die schitterende hangbrug van 1380 meter lang.

IMG_8443

Verder naar Eidfjord, wat ziet het er daar anders uit als er niet zo’n gigantisch cruiseschip in de haven ligt.

Volgende stop is bij de Vøringsfoss . Vroeger viel daar veel meer water naar beneden. Nu ligt er boven een stuwmeer en de beheerder moet verplicht een bepaalde hoeveel water doorlaten.

IMG_8854

Na deze watervallen verandert de weg sterk, we rijden langs de rand van de Hardangervidda. En komen op 1280 meter hoogte. We boffen het is half bewolkt en helder zicht. We hebben een goed zicht op de gletsjer. Op de boot naar Oslo spraken we een Noor en die zei: rijd weg no 7 en je ziet alle variaties van Noorwegen. We geven hem gelijk. We overnachten langs de weg op  gedoogplaats haugstastøl. Op 1085 meter hoogte.

02-08 Koud wakker worden op ons overnachtingsplek aan de rand van de Hardangervida , maar wel leuk. We zijn nu op de terugreis, maken een ommetje naar Ål in het Hallingdal. Hier zijn in de baroktijd veel rozen schilderingen gemaakt en het cultuurhistorische huis in Ål heeft een kleine en prachtige collectie. Wij vonden het de moeite waard.

Daarna naar het openlucht museum waar oude gebouwen zijn herbouwd. Muren  en meubels beschilderd met die Rosa kunst.

IMG_8472

Geen spijt van het heen en weer rijden. Overnachten in Dagali bij een picknick plaats.

3 augustus. Leuk wakker worden, een keer geen uitzicht op het fjord maar op een dennenbos.

img_8893De plek ligt op 850 meterhoogte en het was heerlijk koel en tintelend fris vanmorgen. Genoten van een kleine wandeling.

Weg no 40 door het Numedal is een feest om te rijden. We pakken de kleine parallel weggetjes naar de staafkerkjes van oa Nore, langs de Rollagvegen, en de staafkerk van Rollag.

We vinden langs die laatste weg een perfecte lunchplek. Luifel uit, een lekkere lunch maken, nog wat lezen met een kop koffie. Genieten.

En dan gaat het mis, we willen niet te veel rijden en gaan naar een cc plaats (buvanett) in het Jondalen weg 37. Een plek waar we beslist niet willen staan en dus besluiten we naar Notodden te rijden in de hoop onderweg iets tegen te komen, lukt niet. In Notodden schrikken we ons een hoedje. De grote cp is stampvol: bluesfestival en geen plek meer te krijgen. Wat nu? Even de kiezen op elkaar en doorrijden naar Lunde. Daar zijn we dan om zes uur en ook daar vol. Allemaal Noren die daar voor het weekend lekker komen relaxen. Omdat er ruimte genoeg is buiten de plekken gaan maar ergens staan. Lunde is een fijne plek en we blijven hier tot maandag 6 augustus en nemen dan om half zes de boot van Larvik naar Denemarken. Altijd een feestje om het buffet te nemen. Heerlijke garnalen en kreeft, diverse koude vissoorten, lekkere warme gerechten en (aan die verleiding kan ik niet weerstaan) lekker gebak en dropijs!

Overnachten in Hirtshals. De volgende dag in Kaltenkirchen waar het bij aankomst 37 graden is.!

We hebben een prachtige reis gehad en weer volop genoten.

img_8231

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over marianne

73 jaar. Ging graag samen met mijn man met de camper op stap. Vind het leuk om te fotograferen tijdens die reizen. Ben graag buiten voor nordiccen en fietsen. Ik lees en bridge graag. Daarnaast zit ik heel wat uurtjes achter de computer. vanaf mei 2020 ga ik helaas, ivm overlijden van mijn man, alleen op stap of met solo groepsreizen.
Dit bericht werd geplaatst in 2018 zuid Noorwegen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Zuid Noorwegen

 1. Frans zegt:

  Dag Marianne,

  Ik heb met plezier je mooi reisverslag van Zuid-Noorwegen gelezen.
  Complimenten!

  Wij zijn nog nooit in Zweden/Noorwegen geweest en nu we dit jaar onze caravan hebben geruild tegen een camper van 730 cm lengte, willen we volgende zomer een keer die kant op.
  We hebben wel een paar vragen voor je.
  Kan ik die hier stellen of is het handiger als ik die naar je e-mailadres stuur? Of bel?

  Ik hoor graag van je,
  Frans Verhees

Reacties zijn gesloten.