Prachtige dagen in Lauwersoog

Woensdag 14 april voor 4 dagen op pad naar Lauwersoog. De rit erheen was al mooi, strakblauwe lucht en dan vooral het laatste stuk van Drachten recht uit richting Lauwersoog is zo mooi. Die eindeloze ver gezichten met dat heldere weer zijn erg mooi. Doel is camping Siblu/Lauwersoog, waar een mooi plekje voor ons was gereserveerd. Het was koud maar tussen de campers lekker beschut en met 8 graden heel goed te doen om buiten te zitten.

De camping ligt mooi aan het Nieuwe Robbengat. Mooi voetpad langs het water. In de nabijgelegen haven waren camperplaatsen. Sta je vast ook leuk.

Donderdag een fietstocht gemaakt. De strandweg richting Zoutkamp. Een km voor Zoutkamp krijg ik een lekke band. Op de vlakte, stevige noordenwind en 8 graden. Gelukkig heb ik een pechhulp fietsverzekering. Mijn heil gezocht achter een grote oplegger, in de luwte. Na een uurtje kon ik weer verder. De beloning samen met de andere twee: iets lekkers van de viszaak in Zoutkamp en voor mij waren dat twee garnalenkroketten.

Vrijdag gefietst door het natuurgebied Marnewaard, militair oefenterrein.Zeer de moeite waard. In Ulrum op zoek naar een koffie to go of een broodje maar nee hoor, niets te krijgen. Ook deze dag weer strak blauwe lucht, wind en 8 graden. Muts op en handschoenen aan.

Zomaar een van de oude huizen in Ulrum. De kleinere huizen allemaal verschillend. Leuk.

’s Avonds gebakken vis gehaald in de haven bij restaurant ’t Ailand. Leuk restaurantje! Hadden we graag gegeten ipv ophalen. Maar geen geklaag we waren uit en bevoorrecht. Hoewel behoorlijk moe en rozig van een actieve buitendag om kwart voor negen ’s avonds nog even richtig het water gelopen om te genieten van het avondrood.

blik naar rechts en blik naar links

Zaterdag met de boot en fietsen mee naar Schiermonnikoog. Was ik nog nooit geweest en kon de kans nu niet voorbij laten gaan. Aan de overkant in het dorp afhaalbuffet en buiten banken. Nou…een warme chocomel met slagroom was wel erg lekker. Door het dorp gewandeld:

en naar het schitterende strand gefietst.

Thuis (ja gek hè, veel camperaars hebben het over thuis als ze weer bij de camper zijn) met elkaar buiten nog wat gedronken. We waren het er over eens: we hadden mooie dagen gehad. Volgende dag weer naar ons andere thuis.

Over marianne

73 jaar. Ging graag samen met mijn man met de camper op stap. Vind het leuk om te fotograferen tijdens die reizen. Ben graag buiten voor nordiccen en fietsen. Ik lees en bridge graag. Daarnaast zit ik heel wat uurtjes achter de computer. vanaf mei 2020 ga ik helaas, ivm overlijden van mijn man, alleen op stap of met solo groepsreizen.
Dit bericht werd geplaatst in 2021 weekenden. Bookmark de permalink .

4 reacties op Prachtige dagen in Lauwersoog

 1. Jan Jaarsma zegt:

  Wij zijn ook in de buurt. Afgelopen 3 nachten in Warstiens gestaan op een camping. Morgen verder naar Holwerd. We zijn van plan om Ameland te bezoeken. Daarna richting Zoutkamp en Winsum.

 2. lies zegt:

  Wat is het toch mooi om te lezen dat je weer genoten hebt om je met de camper op stap bent en gezellige dagen hebt gehad.Groetjes Lies

 3. Annie Scholten zegt:

  Wat mooi dat je nu ook eens op Schiermonnikoog bent geweest, je was toch in de buurt, ha, en wat een mooie foto,s, prachtige blauwe luchten, zo helder blauw. Zo mooi. Op naar de volgende reis. Fijn dat je weer kunt genieten van je “tweede huis”.

 4. Anoniem zegt:

  Dank voor het delen van je uitje , leuk om te zien , groet Roelie

Reacties zijn gesloten.