camperplezier

Op 1 juli had de Sologroep regio Noord een koffiebijeenkomst geregeld in Grou. Ik had het geluk een aantal nieuwe leden te treffen en al snel waren we reisplannen aan het maken. Eveline nodigde een aantal mensen uit om met de camper bij haar in de boomgaard te komen staan en daar dan verder kennis te maken.

Eerste week juli met mijn kleinzoon naar camping Hunzedal in Borger. Een camping waar Mees het naar zijn zin zou hebben. Jammer genoeg troffen wij net een hele week regen. Spannend ook want ik vroeg me natuurljk wel af hoe het met de Coronamaatregelen zou gaan. Nou dat viel niet mee. Op het kampeerveld geen enkel probleem maar, ondanks de maatregelen die genomen waren, bij het afwassen niet. Het zwembad moest besproken worden een dag van te voren. Blokken van drie uur zwemmen en daarna werd alles schoon gemaakt voor de volgende ploeg. Jammer dat je niet kan gaan wanneer je wil maar dit werkte prima en ik vond het zo goed geregeld. Mijn kleinzoon was superlief voor me: “ga jij maar lekker zitten Oma, dan maak ik een kopje koffie voor je!” Ondanks de regen fijne dagen met elkaar gehad.

luifel in de regenstand op camping Hunzedal

Dinsdag 28 juli naar Eveline ofwel “camping RoelBouwstaethe”.

Ook nu zien de weersvoorspellingen er niet goed uit maar het viel uiteindelijk geweldig mee. We hebben drie enorm gezellige dagen en vooral avonden gehad. De eerste avond op de fiets naar Zwemplas Schoonhoven om daar te eten. Ik kende deze plek nog van meer dan veertig jaar geleden. Altijd verrassend hoe het er dan nu uit ziet. Mooi natuurgebied om te zwemmen of te wandelen. En prima eten in restaurant Schoonhoven

De buurvrouw van Eveline bracht ons een super mooi mandje met heerlijk onbespoten groente en fruit. Niet biologisch maar helemaal natuur. Wij werden uitgenodigd om de volgende dag een kijkje te nemen op hun bedrijf.

Boodschappen werden gehaald in Zuidwolde waar bij de Action prachtige gekleurde lampionnen werden gescoord om de sfeer nog meer te verhogen. Ik en lampionnetjes aan mijn camper!

Nadat de mannen het gras in de boomgaard hebben gemaaid trekken we naar camping “De Veenborg” in Kolham. Genoeg ruimte om je heen op deze camping. Op tien minuten fietsen ligt strand Meerwijck met een groot strandpaviljoen, waar wij de volgende dag weer een koffiebijeenkomst van de solo’s noord zouden hebben. Op vrijdagmiddag op de fiets even polshoogte gaan nemen. Het was, naar later bleek, dag een van een elf dagen durende hittegolf. Stom verbaasd waren we om te zien hoe druk het was op dit strand aan het Zuidlaardermeer. Hoezo Corona en hoezo afstand houden. Bij de koffiebijeenkomst was ik blij dat ik nu een paar mensen ken, het is moeilijk om je weg te vinden tussen de al bestaande groepjes. Inmiddels is de zon voor mij een plaag geworden. Voor de derde keer had ik een besmette tekenbeet en dat betekent twee weken antibiotica en niet in de zon. Dan maar met de “parasol”.

Mijn campervrienden brengen een bezoek aan het Nationaal Bus Museum in Hoogezand.

Na nog een gezellige zaterdagavond met veel te veel eten van de chinees op zondagmorgen vroeg inpakken en weg wezen. Met die warmte ben ik liever thuis.

Met zijn achten plannen gemaakt om een camperreis in het Moezel/Rijn gebied te maken. Binnenkort komen we weer samen op de gloednieuwe camperplaats van Restaurant Wielens in Noord-Sleen om de reisplannen vast te leggen. Corona en wederdienende houden ons naar ik hoop niet tegen.

P.S. de camperplaats van Wielens in Noord-Sleen is prachtig. Onze plannen zijn gemaakt. Binnenkort gaan we op reis richting Rijn en Moezel.

Over marianne

73 jaar. Ging graag samen met mijn man met de camper op stap. Vind het leuk om te fotograferen tijdens die reizen. Ben graag buiten voor nordiccen en fietsen. Ik lees en bridge graag. Daarnaast zit ik heel wat uurtjes achter de computer. vanaf mei 2020 ga ik helaas, ivm overlijden van mijn man, alleen op stap of met solo groepsreizen.
Dit bericht werd geplaatst in 2020 camperplezier en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op camperplezier

  1. Anoniem zegt:

    Beste Marianne, wat mooie foto’s van de soloreisjes, wat een mooie verhalen, na toch een moeilijke start om alleen deel te nemen aan de soloreizen. De weg vinden tussen een bestaande groep zal lastig zijn maar dat komt zeker wel goed met jou. Ik zie dat er nog mooie reizen zullen worden gemaakt door de solo groep dus daar moet je dan zeker maar van genieten. Nog veel mooie reizen gewenst en eerst maar eens een kijkje nemen op de nieuwe camperplaats in Noord-Sleen.

    • marianne zegt:

      De camperplaats bij Wielens is echt mooi en we hebben heerlijk gegeten in het restaurant. Alle acht erg enthousiast. Ik heb na deze dagen ook echt zin om op pad te gaan met de groep.

Reacties zijn gesloten.