Weer wennen

Prima overnachting gehad, lekker rustig. Kijkje genomen bij de skischans van Holmkollen. Destijds aangelegd voor de Olympische spelen. Wat ziet dat er enorm uit als je ervoor staat . Zooo hoog maar ook veel smaller als gedacht. Je mag deze skischans op, je moet wel veel trappen willen lopen.

Rjukan hebben we niet gehaald die dag. Heel optimistisch dachten we nog wel even een mooi weggetje langs een fjord te kunnen meenemen (langs gulstrud). We waren even vergeten hoeveel tijd dat kost in Noorwegen. Overigens ook geen aanrader. Zo kwamen we weer in Notodden uit. En daar staat een kraam met overheerlijk Thais eten! Bloedheet inNotodden.

De volgende dag dus naar Rjukan. Via de E134 endan doorrijden tot Sauland en daar de 12 nemen over Tuddal. Aan het eind een prachtig uitzicht op de Gaustatoppen. Wandeling naar de toppen is de nummer 1 van Noorwegen.

In Rjukdal proberen info te krijgen over een bezoek aan de zwaar waterfabriek. Niet gelukt morgen maar Naar de VVV. Overnacht op de cp van Rjukan. Geen voorzieningen maar die vind je 4 km verderop. Zie Campercontact

Nog even leuk om te vertellen. Rjukan ligt 6 maanden in de schaduw. Nu zijn er op de helling gigantische spiegelwanden gezet die draaibaar zijn en het zonlicht weerkaatsen naar het grote plein in het dorp en zo als er zon is dan ook zon op het plein.

Over marianne

69 jaar. Ga graag samen met mijn man met de camper op stap. Vind het leuk om te fotograferen tijdens die reizen. Ben graag buiten voor nordiccen en fietsen. En enthousiast lid van "De Red Stones" een Red Hat Society Chapter. Ik lees en bridge graag. Daarnaast zit ik heel wat uurtjes achter de computer.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

3 reacties op Weer wennen

 1. vendie63 zegt:

  Ben benieuwd naar dat “mooie” weggetje.

 2. vendie63 zegt:

  Ik heb het denk ik gevonden. Vind het leuk om jullie op Google maps te volgen. Maar wil nog wel weten wat dit weggetje inhield. Smal ? Niet noemenswaardig om te doen ?

  • marianne zegt:

   Hoog gelegen boven het fjord en bomen onttrokken het uitzicht. Smalle maar erg rustige weg. Niet bijzonder.

Reacties zijn gesloten.