Valencia

Voor de derde keer staan we op cp Marina in El Saler, een klein dorp bij Valencia. Je kan van hier makkelijk de stad bereiken per bus of per fiets. Wij nemen de fiets en komen dan eerst langs die prachtige moderne witte gebouwen. De architectuur van de stad van Kunst en Wetenschap is indrukwekkend en voor de derde keer verbaas en verwonder ik me.

Verder fietsend langs de rivier Turia bereik je dan de oude fietsvriendelijke stad.

De volgende dag gefietst in het natuur park Abufera.

Zondag met mooi weer naar Morella , moest die dag want voor morgen regen voorspeld. Hooggelegen historisch dorp op 1000 meter hoogte.

Dorp is bekend van een gruwelijk wonder:

Morella’s wonder. Een huisvrouw die radeloos was omdat ze de bezoekende heilige geen vlees kon aanbieden, sneed haar zoontje aan stukken en braadde hem. Toen de heilige Vincentius dit ontdekte, maakt hij de jongen weer heel en wekte hem tot leven. Zie tegelplateau.

Over marianne

68 jaar. Ga graag samen met mijn man met de camper op stap. Vind het leuk om te fotograferen tijdens die reizen. Ben graag buiten voor nordiccen en fietsen. En enthousiast lid van "De Red Stones" een Red Hat Society Chapter. Ik lees en bridge graag. Daarnaast zit ik heel wat uurtjes achter de computer.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s