Pech en pech

11-08
Om half elf bij de garage in Drammen. Probleem bleek eerst om half een opgelost. 200 euro betaald. Vijf minuten onderweg en het probleem was er weer. In eerste instantie slangetjes vervangen, daarna de behuizing waar de slangetjes uitkomen. Mocht allemaal niet baten. Toen zelf doorgegeven of het misschien het glasklephuis (doorgekregen van Arnold en Fenna) zou kunnen zijn. Ja dat zou het ook kunnen zijn. Maakten een sensor schoon in dat gasklephuis want ze hebben geen nieuwe op voorraad. Hier worden we natuurlijk niet blij van. Hoog uurloon hier in Noorwegen. Monteur in Emmen gebeld en die zegt dan moet eigenlijk hethele gasklephuis vervangen worden
. In NL kost dat 400 euro. Zij adviseren indien het lampje niet weer gaat branden in Emmen preventief te vervangen. Maar als we om vijf uur weer wegrijden, na nogeens 95 euro te hebben betaald ( dan hebben ze ons nog gematst door alleen materiaalkosten te laten betalen) dan gaat na tien km het lampje weer branden. Hellingen die de camper makkelijk moet kunnen doen op 80 km gaan nu op 55.
We zoeken eerst maar een plek en morgen maar eens nadenken. We staan op de Camperplaats in Norodde.

Over marianne

68 jaar. Ga graag samen met mijn man met de camper op stap. Vind het leuk om te fotograferen tijdens die reizen. Ben graag buiten voor nordiccen en fietsen. En enthousiast lid van "De Red Stones" een Red Hat Society Chapter. Ik lees en bridge graag. Daarnaast zit ik heel wat uurtjes achter de computer.
Dit bericht werd geplaatst in 2017 Noorwegen. Bookmark de permalink .

2 reacties op Pech en pech

  1. Ruud Touwen zegt:

    Nou sterkte want dit klinkt behoorlijk vervelend. Inderdaad kan hetcde gasklep zijn, ook veel voorkomend bij andere merken voertuigen. Toch een probleem met de katalysator is ook niet ondenkbaar, denk zelf aan lambda sonde.
    Nogmaals succes en hopelijk vinden ze het snel, neem niet aan dat brandstof vervuild is.

    • marianne zegt:

      Met een andere auto hebben we idd dit probleem eens gehad met de katalysator. De computer geeft foutcode P0236. Dat de diesel niet vervuild is mag je toch hopen als je bij normale pompstations tankt.

Reacties zijn gesloten.