Vakmanschap

Onrustige nacht op de Rastplatte bij Voss aan de E16 . De weg is 's nachts te druk En op de parkeerplaats stond een vrachtwagen met generator die om de vijf minuten aan en uit ging.
We gaan nu richting Øvre Eidfjord en worden al snel geconfronteerd meteen staaltje vakmanschap. Tunnels van 8 meter, rotonde in de tunnel , hangbrug omdat het fjord te diep is om de brug op peilers te bouwen, direct weer een tunnel en een brug.

Hier is wel een mooie rastplatte en stil! Hadden we beter kunnen overnachten. De wandeling naar beneden naar het niveau van de weg van de brug is echt de moeite waard. In Eidfjord komen we de AIDAsol , het cruiseschip uit Duitsland , dat ook in Geiranger lag, weer tegen. Hier aangemeerd aan de kade. Wat moet je nu toch de hele dag doen als het schip stil ligt? Een paar km verder is het Hardangervida Natuurcenter. Entree 130 kronen p.p. , daarvoor krijg je ook een prachtige 20 min. durende film op panoramabeeld, je vliegt mee boven de Hardangervida. We overnachten op de modderige camping Staebo, mooi uitzicht op het Eidfjord.

Over marianne

68 jaar. Ga graag samen met mijn man met de camper op stap. Vind het leuk om te fotograferen tijdens die reizen. Ben graag buiten voor nordiccen en fietsen. En enthousiast lid van "De Red Stones" een Red Hat Society Chapter. Ik lees en bridge graag. Daarnaast zit ik heel wat uurtjes achter de computer.
Dit bericht werd geplaatst in 2017 Noorwegen. Bookmark de permalink .