Steigen en dalen

04-08 Saaie dag vandaag. Regenachtig en somber. Bij Stryn wilden we eigenlijk de 60 via Utvik naar de E39 nemen maar die weg was gestremd. Nu moesten we de 13 naar Nordfjodeid nemen en dr pont van Lote naar Anda, om zo toch op de E39 te komen.
Overnachten op camping Solrenning – Forde. Een aftandse boel hier maar we staan mooi aan het meer. Niemand aanwezig op de camping.
O ja, de gletsjer laten we zitten, hebben we al een gezien en daar heb je zonnig weer voor nodig.
05-08 we gaan de Gaularfjellet rijden , weg no. 13 . In het begin meren en nog veel huizen

maar al snel zitten we van 150 op 550 m hoogte , in de regen en laaghangende bewolking. Evengoed mooi. Je waant je in het hooggebergte.


Diverse keren uit de camper gegaan vooral bij Likholefossen is dat leuk omdat je een aardig wandelingetje kan maken. Voor de lange afdeling naar het Sognefjord begint eerst nog een uitzichtpunt met hoge trap. We moesten even wachten op een gat inde wolken om de foto te kunnen maken.

Op het laatst rijd je langs het fjord, nog steeds smal. Naar de ferry bij Vik i Sogn. Overvaren naar Hella, van de boot af en omdraaien en de boot weer op naar Vangsnes.
We overnachten op camping Tveit in Vangsnes. De eerstecamping als je van de boot komt. Mooi gelegen aan het Sognefjord.

Onze buren van vanavond . Gelukkig hebben de heren vanmorgen genoeg bis gevangen want vanmiddag kwamen ze met niets thuis. Nu wordt gezamenlijk gegeten: 6 personen

Over marianne

68 jaar. Ga graag samen met mijn man met de camper op stap. Vind het leuk om te fotograferen tijdens die reizen. Ben graag buiten voor nordiccen en fietsen. En enthousiast lid van "De Red Stones" een Red Hat Society Chapter. Ik lees en bridge graag. Daarnaast zit ik heel wat uurtjes achter de computer.
Dit bericht werd geplaatst in 2017 Noorwegen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Steigen en dalen

  1. flo augina zegt:

    Ook afzien hoort bij rondtrekken ,veel plezier

    Groetjes Roelie

    >

Reacties zijn gesloten.