Na Geiranger

03-08 We stonden wel mooi aan het fjord maar daar weer wegkomen was even een probleem. In Geiranger ( we waren wat laat) was het inmiddels een heksenketel. Er lagen al weer twee nieuwe cruiseschepen die met "kanon"schoten en luid scheepsgetoeter aanleggen. De weg naar boven was even stressen vanwege de drukte, vooral die grote bussen maar ook door fietsers die op het grote uitzichtspunt worden afgezet en naar beneden racen.

Op ruim 1000 meter hoog wordt het rustiger. Koud hier tussen de bergtoppen en restanten sneeuw.
Bij de T-splitsing nemen we niet de tunnel maar de 15 naar Gotli om bij Gotli de Gamele Stynefjelisvegen te nemen. Min of meer een dirtroad en door een schitterend gebied. Overal elders zou je deze natuur alleen lopend kunnen zien.

We zijn verbaasd dat ook hier nog bussen rijden. Je kan elkaar alleen passeren bij de passeerstroken.
Daar waar deze weg weer bij de tunnel samenkomt, ongeveer op de helft van de afdaling, is het weer een geasfalteerde brede weg. We overnachting niet ver van Stryn op camping Mindresunde

Over marianne

68 jaar. Ga graag samen met mijn man met de camper op stap. Vind het leuk om te fotograferen tijdens die reizen. Ben graag buiten voor nordiccen en fietsen. En enthousiast lid van "De Red Stones" een Red Hat Society Chapter. Ik lees en bridge graag. Daarnaast zit ik heel wat uurtjes achter de computer.
Dit bericht werd geplaatst in 2017 Noorwegen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Na Geiranger

  1. flo augina zegt:

    Spannend.

    Groetjes Roelie

    >

Reacties zijn gesloten.