Trollstigen

02-08
Vandaag gaat het gebeuren op naar Geiranger. En daarvoor moeten we de Trollstigen rijden, de meest spectaculaire weg in Noorwegen. Eenmaal boven ben je op de Stigøra, een indrukwekkend uitzicht, vanwaar je de hele weg kan zien liggen. Ik heb gereden, ging goed, beetje hyper toen ik boven was maar er kwam een grotereuitdaging. Ik wilde natuurlijk ook een foto maken en dat vanaf een glasbalkon en met hoogtevrees. Doodeng!

Voorbij de Trollstigen rijd je eerst over een hoogvlakte en vervolgens een mooie geleidelijke afdaling tot Linge. Linge is de meest noordelijke plek waar het de moeite waard id om fruit te telen, veel aardbei verkoop langs de weg. Bij Linge de veerboot naar Eisdal, weer omhoog en dan dr afdaling nar Geiranger . Er liggen twee grote cruiseschepen, de Elisabeth en de MCS MAGNIFICA. Imposante schepen die beide meer dan 2000 passagiers kunnen verschepen en 1000 man personeel. Voor de overnachting zijn we zo gelukkig om een vrije plek aan het fjord te vinden. Voor ons staan Russen. Ze zijn twee uur bezig geweest om een kano in elkaar te zetten, zoals je een tent in elkaar zet.

Over marianne

68 jaar. Ga graag samen met mijn man met de camper op stap. Vind het leuk om te fotograferen tijdens die reizen. Ben graag buiten voor nordiccen en fietsen. En enthousiast lid van "De Red Stones" een Red Hat Society Chapter. Ik lees en bridge graag. Daarnaast zit ik heel wat uurtjes achter de computer.
Dit bericht werd geplaatst in 2017 Noorwegen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Trollstigen

 1. Anoniem zegt:

  Lijkt me leuk daar te rijden.misschien volgend jaar.Prachtige plek om te staan.zijn er coördinaten van?goede reis en houd hem tussen de lijntjes

 2. Inez zegt:

  Petje af voor deze tocht en dan ook nog op een glasbalkon foto’s maken.

 3. Anoniem zegt:

  IK vond de Trolsteigen heel mooi ar een natuur .

 4. Roelie zegt:

  Heel goed, mooi

 5. Anoniem zegt:

  Zo te zien was het zicht redelijk,goed van je om deze route te rijden,er naast zitten was al spannend.

 6. Arnold en Fenna zegt:

  zo te zien was het zicht redelijk,ik vind het knap van je om deze route te rijden..

Reacties zijn gesloten.