Wat minder

01-08 Andalsnes staat op het programma. Daarvoor moeten we eerst twee lange tunnels door. Daarna rijden we langs het fjord, wel aardig. Na 50 km bij de brug nemen wij de weg naar Tresford, nieuwsgierig naar het tekentje op de kaart . We vallen met de neus in de boter. Het kerkje wordt om elf uur geopend voor een journalist van de lokale krant en wij mogen mee naar binnen. Prachtig houten interieur, rijk bewerkte kansel, en blauwe sterrenhemel . Het oudste plateau stamt uit 1632 en hangt in een donker hoekje.

Weer terug op de weg naar Alesund, 50 km saaie weg. Alesund zelf valt ons ook tegen. Sobere jugendstil , herbouwt na een brand in de jugendstil tijd met kapitaal van Willem de III van Duitsland.

Al met al maakte het kerkje de tocht leuk maar voor een bezoek aan Alesund zou ik die afstand rijden niet aanbevelen. We overnachten in Andelsnes bij het station, niet mooi maar rustig en voor een nacht prima.

Over marianne

68 jaar. Ga graag samen met mijn man met de camper op stap. Vind het leuk om te fotograferen tijdens die reizen. Ben graag buiten voor nordiccen en fietsen. En enthousiast lid van "De Red Stones" een Red Hat Society Chapter. Ik lees en bridge graag. Daarnaast zit ik heel wat uurtjes achter de computer.
Dit bericht werd geplaatst in 2017 Noorwegen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Wat minder

  1. Inez zegt:

    Het kerkje lijkt wel een tekening.
    De kansel een plaatje voor een kerstkaart?!

Reacties zijn gesloten.