Poolcirkel

27-7 Het mooiste deel van de R 17 hebben we nu gehad. Vandaag eerst naar de Salstraumen maar daar moeten we wel eerst een stuk of zeven tunnels door waarvan de langste en de meest donkere, zeven km is. Het water word met enorme kracht het nauwe fjord ingeperst met hoogtij. De stroom heeft snelheden van 50 km per uur. Mooi om te zien zijn de draaikolken die ontstaan. We overnachten even buiten Bodø op cp Lopsvika

28-07 we zijn aan het einde ban de R 17 en willen weer richting Dombås. Via de 80 komen we op de E 60. Super rustig , pas bij de poolcirkel zien we dat er meer mensen onderweg zijn. Natuurlijk stoppen we even bij de poolcirkel lijn. Al die steenmannetjes zijn leuk. Na 200 km op de E6 slaan we af naar de 806, de wildernesweg, we overnachten bij het Rossvatnet meer.

Over marianne

68 jaar. Ga graag samen met mijn man met de camper op stap. Vind het leuk om te fotograferen tijdens die reizen. Ben graag buiten voor nordiccen en fietsen. En enthousiast lid van "De Red Stones" een Red Hat Society Chapter. Ik lees en bridge graag. Daarnaast zit ik heel wat uurtjes achter de computer.
Dit bericht werd geplaatst in 2017 Noorwegen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Poolcirkel

  1. Inez ter Braak zegt:

    Wat boffen jullie met het weer en de foto’s zijn nog mooier.
    Natuurlijk zijn daar dan ook de wilde orchideen.
    Werkelijk prachtig.
    Hier in Groesbeek bloeien ze ook op verschillende plaatsen.

Reacties zijn gesloten.