Normandie

IMG_2461 Allerlei leuke afspraken houden ons steeds thuis in de zomer maar na de prachtige bruiloft van nicht Tessa op 1 augustus kunnen we gaan. De maandag ervoor begint het gewoon al te veel te kriebelen en besluiten we gewoon te gaan en zo staan we avonds in Wijhe een cp in de jachthaven aan de IJssel. Zo we zijn vast op pad en rijden de volgende dag naar Dordrecht. Een grote parking (Stadswerven) en aan de rivierzijde gereserveerde plaatsen voor campers. Het terrein is natuurlijk erg ongezellig maar vanaf ons plekje kunnen we vanuit de camper nog net de Merwede en de passerende boten zien. Prima Plek! De halte van de waterbus ligt pal voor ons. Dordrecht is een heerlijke plaats om te bezoeken en heeft ook een mooi museum. Een tip: lunchen bij “De Witte Haen” in de Voorstraat. Een oud pand en een heerlijke binnentuin met schaduw van mooie grote oude bomen. Woensdag fietsen we via Oud Alblas en de Biesbosch naar Kinderdijk. Ik kan me niet heugen hier ooit eerder te zijn geweest. Leuke tocht en terug naar Dordrecht met de waterbus vanuit Alblasserdam. Donderdag naar de svr camping het Meulenhuis in Bruchem een kleine camping met rondom chalets en nog niet echt toegerust voor campers. Ze hebben twee plekken. Tessa en Pourya trouwen hier morgen op landhuis Groenhoven. Een prachtig plek met een mooie tuin, waar een schitterende bruiloft de Nederlandse en de Iraanse cultuur een mooie mix gaven. Zaterdag 2 augustus vertrekken we op Zwarte Zaterdag richting Calais. We doen op ons gemak ’s morgen en vertrekken tegen tien uur. Op de weg totaal geen laat. Geen overmatige drukte en om twee uur zijn we al op de cp in Calais. Ik weet dat mensen enthousiast zijn over deze cp maar ik vind het er vreselijk. Makkelijk om te parkeren en met de fiets Calais te bekijken maar daarna gauw weg en fijn overnachten in Wissant/Sobre op een boerencp aan de rand van een graanveld. Deze cp is van dezelfde eigenaar van de cp in Thardingen waar we heen rijden om te betalen voor de overnachting. We blijven er ook maar een nachtje omdat deze plek met een mooi uitzicht op de kliffen van Dover ons wel bevalt. Je moet wel van rustige plekken houden. Op onze e- bikes naar Cap Gris Nez. De volgende dag willen we een stuk doorrijden en komen zo terecht op de cp van een boer : Ferme de la Grande Retz. In Quend, Picardie. Een goede keuze, tien mooie plekken voor de boerderij, lekker rustig. De boer geeft ons ’s avonds een fietskaart voor de omgeving, het is mooi weer dus dat lijkt ons wel wat en we blijven ook de volgende dag en gaan met de fiets naar Natuurpark de Marquenterre en le Crotoy. Heerlijke fietsroute grotendeels op autovrije fietspaden. Ongeveer 50 km. Woensdag 6 augustus willen we naar Valery sur Somme, vergeet het maar daar kom je niet met de camper, ook de cp was vol, doorgereden naar Le Hourdel waar je een mooi uitzicht hebt over de baai van de Somme. Vroeg in de middag komen we aan bij Veules les Roses. Je mag hier overnachten op een groot weiland waarvandaan je makkelijk naar het dorp loopt (wel steil). Geen voorzieningen maar gewoon prachtig dat je hier mag staan. Genoten van een mooie zonsondergang. 7  augustus: eerst naar St. Valery en Caux. Jaren geleden zag ik een keer een foto van deze camperplaats en het leek me zo’n mooie plek. Viel tegen natuurlijk. Je staat er wel leuk maar erg weinig ruimte als het druk is. En daarna de kustweg volgen valt hier niet mee. Erg smal. Les Grandes Dalles wel aardig vanwege het Sissi kasteel, is nu een hotel. IMG_2522En dan even verder Eletot een verrassend plaatsje. Tot onze grote verbazing kunnen we onze camper op de kleine parkeerplaats bij het strand kwijt. Een heerlijk plekje voor de lunch en je kan hier uitstekend in zee zwemmen. IMG_2525Verder naar Fecamp. De cp hier ligt niet al te druk maar er is ook niets aan. Groot kaal veld en tot laat in de avond komen er nog campers langs om een plekje te zoeken. Wij gaan anders nooit in het hoogseizoen en realiseren ons dat alles er in het laagseizoen veel aantrekkelijker uitziet. Maar we zijn blij dat we hier kunnen staan en lopen de stad in om het Palais de Benedictine en de kathedraal te bezoeken. IMG_25318 aug. Etretat staat op het programma. De beroemde Falaises bekend van vele foto’s moeten we toch ook eens zelf zien. IMG_2556Ook hier de camperplaats vol. Geen nood door onze e-bikes zijn we meer flexibel en aarzelen we niet om door te rijden naar de cp van St Jouin de Bruneval. Je kan beneden bij de petroleumhaven staan of boven blijven op de cp. Wij kiezen voor boven en gaan op de fiets naar Etretat, de fietsbordjes volgend gaat dat prima en langs rustige wegen. We kunnen zo ook mooi nog een kijkje nemen bij de vuurtoren. De zon staat verkeerd voor een goede foto maar het gaat nu maar even om het idee. Met de camper staan we wat hoger op het grasveldje van de camperplaats, nou dat hebben we geweten. Tegen half twaalf ’s avonds hevige wind. We zijn maar gauw wat lager gaan staan en we waren niet de enige. Alleen een grote concorde kon blijven staan. 9 augustus willen we een stuk van de Seine stroomopwaarts bekijken. Maar rijden eerst langs de haven van le Havre. Zijn niet erg onder de indruk van deze omgeving maar komen wel op een prachtige camperplaats terecht in La Mailleraye sur Seine. Mooie grote plekken op een grasveld direct aan de Seine. Probeer in het eerste gedeelte een plek te vinden. Achterin kan je last hebben van de waterzuivering. Zondag 10 augustus wordt bepaald door aanhoudende regen. We willen eigenlijk nog een nachtje hier blijven en lekker gaan fietsen maar het bleef maar regenen. Dan kunnen we net zo goed gaan rijden naar Honfleur en we komen daar zowaar aan met een redelijk zonnetje. Enorm grote camperplaats, met moeite vinden we een plekje helemaal achterin en staan daar prima. Nadeel: tot laat in de avond zochten campers een plek en draaien dan achterin voor je deur. Honfleur is natuurlijk ook erg druk om deze tijd maar de middag werd zo heel gezellig. IMG_2591 IMG_2585 Maandag 11 aug. Kent u de site Les plus Beaux Villages de France? Wij bezoeken vandaag een van die dorpen Beuvron en Auge. IMG_2616Idd een prachtig dorpje maar al die onzin winkeltjes altijd weer. De mooie grote vakwerkhuizen buiten de dorpskern zijn afgeschermd door hagen. Typisch voor de streek. De cp die hier ligt is heel aardig maar het is nog vroeg en wij rijden verder naar Juno Beach en bezoeken het Canadese Memorial Museum. De films grijpen me behoorlijk aan, komt ook door alle oorlogsellende die je op dit moment dagelijks hoort. Zoveel plaatsen op de wereld waar mensen niet veilig kunnen wonen en hier zijn 45.000 duizend Canadezen voor onze vrede gestorven. IMG_2620 We willen ook naar Arromanches maar hier is het zo enorm druk dat we door rijden. We gaan dit keer naar een camping municipal in Bayeux. Dinsdag 12 aug op de fiets naar de tappiserie van Bayeux. Vlak bij de camping is een leuk fietspad naar de stad. Op de kaart die je in de receptie kan krijgen staat het fietspad duidelijk aangegeven. Het beroemde wandkleed de la Reine Mathilde in het museum vertelt het verhaal van de verovering van Engeland. Geborduurd en elf jaar aan gewerkt. Indrukwekkend. Ons luisterapparaat liep veel te snel, terug gegaan en een ander apparaat gekregen. Dat ging prima, in je eigen taal wordt nummer voor nummer uitgelegd wat je ziet. Een aanrader dit museum. En dan natuurlijk nog even naar de beroemde kathedraal. We rijden weer terug naar Beuvron voor een stukje fietsen en een rustige overnachting. Woensdag 13 aug. We willen vandaag weer een stuk naar boven rijden maar dat we zes uur zouden rijden over 220 km was niet de bedoeling. We komen weer terecht bij de boer in Quend en dan morgen maar kijken of er een plaatsje is op de cp in Le Crotoy, kunnen we daar weer fietsen. Donderdag 14 augustus. We komen vroeg aan op de cp in Crotoy waar weer plaatsen vrij gekomen zijn. We vinden helemaal achterin een mooi plekje waar je op gras staat. De regen maakt een grote modderpoel van deze cp. En dan nu lopen! Tien minuten en weer rechtsomkeer gemaakt vanwege een dikke regenbui. Om twee uur regent het nog maar het verslag is weer bijgewerkt. We gaan het opnieuw proberen maar nu op de fiets. De boulevard is lang en in het hart gezelligheid genoeg op de vele terrasjes. Na nog een nachtje in Beuvron rijden we in een keer door naar huis.

FOTOALBUM KLIK HIER

LIJN

Over marianne

73 jaar. Ging graag samen met mijn man met de camper op stap. Vind het leuk om te fotograferen tijdens die reizen. Ben graag buiten voor nordiccen en fietsen. Ik lees en bridge graag. Daarnaast zit ik heel wat uurtjes achter de computer. vanaf mei 2020 ga ik helaas, ivm overlijden van mijn man, alleen op stap of met solo groepsreizen.
Dit bericht werd geplaatst in 2014 Normandie. Bookmark de permalink .